L’instant i ser presents davant la confusió i complexitat (de la vida?)

“Al Nostre Gust” és un muntatge que costa digerir ens diuen els espectadors. Molta informació, paraules i emocions profundes; cal entrar i sortir a mons i universos imaginaris amb una rapidesa vertiginosa i, tot i que les paraules dites i les emocions expressades conviden a quedar-se gaudint del moment, aquests requereixen d’una immersió tan intensa que costa deixar-se anar i entrar-hi de nou.

L’espectador també s’auto-exigeix entendre, reconèixer, trobar referents i respondre a la lògica esperada, però, aquestes expectatives no s’acompleixen. Al contrari, “Al nostre gust” convida a trencar el codi “expectant” i a entrar a escena amb una mirada que pren distància i perspectiva, però que alhora es troba dins, immersa, compartint, experimentant i acompanyant als actors. Actors que no deixen de ser sinó un reflex de les seves vides i que molt generosament s’ofereixen a ser-hi, a estar presents, i a presentar i representar, per a tots, moments de vida i d’humanitat.

Els actors, persones, ens porten de la mà per fer el camí que tots fem al llarg de la vida; una línia recta promoguda pel desig d’avançar en la recerca de qui sap què i qui sap on, però on anem trobant noves vies; caminants, comediants, personatges històrics i molt de teatre. Teatre que, de nou, se’ns presenta com l’art de la vida, o tanmateix d’una vida -la de tots- molt teatral. Com tot, val la pena donar-se temps i que “realment” vagi de gust.

Carla Montané
#parlemnealbar

[fbvinyl id=415568298637089 title=”” desc=””]

 

Frases dites per les espectadores i els actors durant la conversa

“ Jo he sentit que hi ha reflexions molt interessants però massa seguides les unes de les altres, fent que costi de pair”

“Crec que del que estan parlant és de la vida com a teatre; però el teatre és la consciència de la vida; ens diuen: anireu vivint, però amb la ignorància de no saber el que teniu; en canvi el teatre és una reproducció de la vida, però amb intencionalitat”

“Hi ha moments -com quan es toca la guitarra amb aquella cançó italiana- que són propis de la casa; són moments d’una sensibilitat i bon gust que costen molt de trobar”

“La vida és un viatge increïble; cal estar presents i alhora gaudir dels petits moments”

“Davant la manca d’argument, l’actor ha de defensar l’instant; és el moment, ara i aquí.”

“Com a espectadors, entrem en l’instant en tota la immensitat del moment; el que passa, és que com són immersions tan intenses, costa entrar-ne i sortir-ne tan ràpidament”

“I és que cada paraula té una càrrega molt important de sentit; no hi ha res sobrer”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.