I que a gust ens hi vam trobar!

Tots busquem aquella frase que ens manca… aquella paraula que acabi de definir qui som, el nostre món…”

12038579_409329282594324_2310521123493057363_o

 

Dimarts, a l’estrena de l’obra “Al Nostre Gust”, tots vam compartir uns instants màgics en un món ple de poesia , el món de La Perla 29.

Al Nostre Gust és un deliri en què els actors es serveixen d’algunes de les obres més consagrades de la història del teatre i de la poesia per reflexionar sobre la seva feina, el fet teatral i el paper de la cultura en general. Un collage de textos d’Ibsen, Mouawad, Sòfocles, Vinyoli, Espriu, Koltés, De Filippo, Molière i molts d’altres, sense oblidar, és clar, Shakespeare. És imperatiu destacar la feina de Marc Artigau a la dramatúrgia fent que totes aquestes ‘peces soltes’ encaixin de manera natural. Artigau no és cap promesa emergent, és ja un dramaturg consagrat i un nom a tenir ben present a les nostres agendes.

Les interpretacions estan cuidades al detall i el protagonisme repartit a parts iguals. Tots són a escena en tot moment i tots brillen en determinats instants. Excelsos Toni Gomila, Jordi Figueras, Ramon Vila i Ernest Villegas –a qui hem anat veient madurar sobre l’escenari i que cada dia ens agrada més. Montse Vellvehí està divertidíssima i la seva dicció perfecta fa que gaudim encara més de cada paraula que recita i Laura Aubert sorprèn saltant amb facilitat del registre còmic – al que ens té més habituats -, a un registre seriós i tràgic que la fa gran damunt l’escenari.

És una obra sense un argument concret que tracta temes com la vida i la mort, el desig i la poesia. Una obra per riure, plorar, ballar, cantar i, sobretot, per escoltar i gaudir de la paraula. Un exercici de metateatre, un joc de personatges / actors que entren i surten com volen d’escena, que salten de text a text sense que el públic tingui temps d’adonar-se’n… Una delícia! La direcció d’Oriol Broggi és precisa i rigorosa i la producció porta el segell definit de La Perla 29, aquest teatre artesanal d’imatges precioses on la paraula és l’única gran protagonista. Cal destacar també la proposta d’il•luminació del mateix Broggi, Guillem Gelabert i Cesc Pastor, i el disseny de vestuari de Berta Riera – dos pilars imprescindibles de les produccions de La Perla 29.

S’hi ha d’anar amb la ment oberta i deixar-se portar per una fantasia que no deixarà ningú indiferent. Broggi i La Perla 29 s’han fet grans i ja es poden permetre arriscar amb una producció com aquesta, que obliga el públic a jugar i a participar d’aquest deliri. No us la deixeu perdre, us hi trobareu molt a gust!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.