#AsSocPerla participa a la jornada “L’atenció als espectadors en l’espai escènic. Públics i comunitats d’espectadors”

L’oficina de Difusió Artística de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona va organitzar la jornada “L’atenció als espectadors en l’espai escènic. Públics i comunitats d’espectadors”, que va tenir lloc al Pati Manning el passat dimarts 23 de febrer.

La jornada, conduïda per Agost Produccions, tenia com a objectiu posar en valor el nou paper de l’espectador, que cada vegada està més implicat en diferents àrees del fet escènic, i donar a conèixer els diferents models existents de relació dels teatres amb els espectadors, més enllà del rol tradicional d’espectadors-receptors.

El president d’#AsSocPerla, Toni Trallero, va participar a la jornada convidat a parlar de l’experiència d’#AsSocPerla com a associació vinculada a una companyia. Toni Trallero va explicar com l’associació s’havia creat arrel de l’impuls de la pròpia companyia i els seus espectadors amb la intenció d’acompanyar i fer de suport a la companyia, però també de proposar i de generar moviment al voltant dels seus muntatges i amb l’objectiu de reflexionar sobre el fet escènic i la cultura en general. #AsSocPerla ja compta amb uns 350 socis de perfils diversos, si bé majoritàriament dones i majors de 50 anys. Trallero va explicar que un dels objectius de l’associació és el de captar públic jove i les iniciatives que es duen a terme en aquest sentit, com la d’oferir una quota de soci a preu simbòlic perquè puguin gaudir i participar activament de totes les activitats.

Foto_1 Foto_2

L’intercanvi d’experiències també va comptar amb la participació de Laia Colell, fundadora de l’associació A Bao A Qu, per presentar la iniciativa de programació ciutadana Pantalla Alternativa, i de Noelia Adánez, membre del consell rector del Teatro del Barrio de Madrid, per explicar el funcionament de la seva cooperativa cultural. L’Associació d’Espectadors i Amics de les Arts Escèniques de Catalunya, Espectadors.cat, també va ser present a la jornada.

2 pensaments sobre “#AsSocPerla participa a la jornada “L’atenció als espectadors en l’espai escènic. Públics i comunitats d’espectadors”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.