Crònica de l’Assemblea General de la temporada 2017/2018

Biblioteca de Catalunya, 4 de juny 2018. Fotografia de Roser Blanch

L’última Assemblea General d’aquesta “legislatura” d’#AsSocPerla, va tenir lloc el dilluns dia 4 de juny al Teatre de La Biblioteca de Catalunya. Han passat 5 anys de l’inici d’aquesta aventura tan especial que els membres de la Junta hem tingut la sort de viure en primera persona.

Enguany, poca gent. No sabem per quina raó i ens agradaria saber-ho. No es llegeixen les convocatòries? Un centenar de persones, entre socis i acompanyants. Tenint en compte que som gairebé uns 400 socis, és poca gent.

Les portes es van obrir a ¾ de 7. Tot va començar amb una dramatització del text guanyador del concurs de microescena, VELLS, de David Jou Bueno i interpretada pels actors Pol Forment, Héctor Vidondo i Míriam Bartés. Acabada la microescena, es va lliurar el llibre “Bodas de Sangre” a l’autor de la microescena guanyadora, i també a la guanyadora del microrelat, DISSORT, d’Anna Barba Codina. Si voleu llegir-los, cliqueu aquí.

A continuació, es va presentar el vídeo de #FemPerla, “el dia del soci”, que La Perla 29 ens va regalar el passat 5 de maig per donar les gràcies per aquests primers cinc anys de l’Associació. Seguidament va començar l’Assemblea, on es va informar, entre d’altres coses, de les següents qüestions:

  • El president va donar la benvinguda i va informar sobre les activitats que durant aquest curs s’han fet.
  • La secretària va informar del nombre de socis, i del funcionament de la Junta Directiva. També va explicar la decisió de la Junta de fer arribar una invitació als exiliats i presos polítics per fer-los socis d’honor, i que tres d’ells, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Marta Rovira, ens van fer arribar un manuscrit, agraint el gest.
  • Es va agrair, també, tota la feina que durant aquests anys han fet els socis que han format part de la Juntan tots aquests anys, i es van esmentar tres dels membres de la Junta que ara fan un pas al costat: Cisco Vila (tresorer), Sergi Corbera i Carme Bohera (vocals);
  • El tresorer va explicar el balanç de comptes tancat al 2017 i l’estat de comptes del 2018.
  • Es van repassar les activitats dutes a terme des de l’Assemblea passada.
  • Al final es va “votar” l’única candidatura a Junta Directiva presentada per als següents cinc anys, integrada pels membres actuals, excepte les tres baixes esmentades i amb la incorporació formal de Pedro Sitjar (que des de fa temps ha estat un soci molt actiu), Mireia Claramunt i Jenny Mandret (com a noves vocals); la Marta Bartolomé, que ja era vocal de la Junta actual, va assumir el càrrec de Tresoreria.

Una vegada acabada l’Assemblea, Carles Espuny, membre de la Junta Directiva, ens va explicar en què consistia el “regalet” de les ulleres 360º. Unes ulleres fantàstiques amb les quals, un cop posades seguint les instruccions d’aquest vídeo, veus el que mai imaginaries…

A continuació, el petit espectacle principal de la tarda. La sòcia Cèlia Tort, amb el seu oboè, ens va oferir un breu concert dramatitzat: Six Metamorphoses after Ovid, op. 49, escrita per Benjamin Britten l’any 1951. L’obra consta de sis peces breus sobre sis dels mites que Ovidi narra en les seves Metamorfosis: Pan, Faetont, Níobe, Bacus, Narcís i Aretusa. El compositor es va inspirar en els versos del gran poeta romà per escriure la seva música. És una obra per a oboè sol. La Cèlia va seleccionar els versos originals d’Ovidi, on apareixen els mites amb els quals Britten es va inspirar i, amb la col·laboració d’un actor i una ballarina (Eduard Maurii Laura Marsal), es van llegir en veu alta, abans de cada fragment de música. Tot això, establint una simbiosi entre el text i la música i, també, buscant una correlació amb el moviment. Va ser molt bonic i es va fer curt.

Per celebrar-ho i per donar punt final, vam fer un piscolabis al bar.

Gràcies a La Perla 29 per la seva acollida inqüestionable i la seva generositat per fer-nos-ho tot tan fàcil i gràcies, socis d’#AsSoPerla, per la vostra col·laboració!

#AsSocPerla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.