Textos premiats de la 3a edició del concurs d’#AsSocPerla

La tercera edició del concurs de microrelats organitzat per #AsSocPerla ha tornat a ser un èxit. Enguany, a més, el concurs incorporava una nova categoria, les microescenes, que ens han permès explorar encara més la creativitat i habilitat literària de tots els i les participants.

El relat vencedor a la categoria de microrelats ha estat:

RELAT GUANYADOR
Dissort, d’Anna Barba Codina

Sopes fred, mirant la televisió. Un regust amarg creua l’espai que et separa del record i t’entra pels ulls, miralls esmorteïts de pobresa. Sents la sopa de ceba precipitant-se gola avall, i pregues perquè el davallar no hagi estat en va.

 

A més, per la seva originalitat i el petit homenatge a l’obra Sopa de pollastre amb ordi que fa el relat, el jurat ha decidit atorgar una menció especial:

MENCIÓ ESPECIAL CATEGORIA DE MICRORELATS
La llista Kahn-Bowles, de Guifré Miquel Fageda

Cada final d’abril el món de la bruixeria està pendent de Kahn-Bowles, la crítica més influent sobre receptes màgiques i pocions de bruixes i bruixots. La seva llista anual és la més esperada perquè tot professional de la fetilleria que hi apareix sap que les seves pocions faran fortuna arreu del planeta. Fins i tot hi ha qui afirma que actualment s’estan adaptant fórmules tradicionals de tota la vida perquè s’adeqüin als gustos de Kahn-Bowles.

Al capdamunt de la llista d’enguany hi trobem una poció feta amb ous de granota sobre una base de salfumant d’una cooperativa de bruixes saxona; una clàssica recepta de budells de rata a la piemontesa; i –notícia bomba- una recepta local de sopa de pollastre, que sembla simple però que té una densitat esferificada que garanteix una digestió transformativa interior fascinant. D’elaboració artesana, ve condimentada amb un polsim d’ordi. Entre els seus efectes es diu que si hom la pren en una nit de solstici, l’ànima t’esdevé -de forma aleatòria- o bé revolucionària radical o bé conservadora proteccionista. El que no sabem encara -i aquí rau el gran misteri- és perquè hi ha tants conservadors i tan pocs revolucionaris.

 

Pel que fa la categoria de microescenes, el jurat ha decidir premiar:

MICROESCENA GUANYADORA
Vells, de David Jou Bueno

Podeu veure el text a la següent plana: Vells, de David Jou Bueno

 

Volem agrair als membres del jurat l’esforç i les ganes que han dedicat a la seva feina, que no ha estat gens fàcil: Lara Alonso, Marc Artigau, Gina Barbeta, Àngels Domingo, Helena Gràcia, Anna Juncadella, i Toni Trallero.

Moltes felicitats als autors i autores dels relats premiats, però també la resta de participants al concurs, que ens han demostrat ser molt creatius i tenir molt de talent. Volem animar-vos a seguir escrivint i, sobretot, a seguir participant en totes les activitats que us proposem des d’#AsSocPerla.

Fins la propera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.