Crònica de l’assemblea anual de la temporada 2016/2017

Foto: Marta López Carabí


Bodas de sangre
és la darrera producció d’aquesta temporada de La Perla 29. El recital flamenc d’avui s’ha ofert als socis d’AsSocPerla per a concloure el curs tot acompanyant l’obra de Lorca.

La Chicuela ens ha arribat a les entranyes més profundes. Amb la seva veu punyent i l’expressió desencaixada, ens ha permès entrar una mica en el món dramàtic del flamenc. Acompanyada del guitarrista Marc López, esplèndid amb una guitarra que parlava, el violoncel·lista Martín Meléndez, sublim erotisme pur amb l’instrument, i de Pablo Gómez a la percussió i cajón, no menys genial. Crits al cel, intimistes i punyents. Gairebé sense deixar entendre el text dels cants, la “cantaora” i els músics creaven una conversa amb la veu, els instruments i les mans, palmes sincopades entre sí, i amb els sons de les caixes dels instruments. No era música celestial, eren sons guturals que sorgien de la terra andalusa i cops i sentiments deixats anar, com els del violoncel·lista Martín, que entrava en un estat de trànsit tancant els ulls i tocant el violoncel de la manera menys convencional.

Han estat 45 minuts ens els quals hem tingut la sensació que la música ens pot traslladar al més profund de la seva gent i que, quan l’aconseguim copsar una mica, podem entendre el sentir dels pobles.

Bravíssimo per a #AssocPerla, per haver organitzat aquest acte que ens apropa indiscutiblement a l’estimat Lorca i al drama de Bodas de sangre.

Carme Bohera


[srizonfbalbum id=18]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.