Contes a la punta de l’orella. Roser Ros

Sóc amant del teatre. El respiro i l’estimo. I també  sóc mestra d’educació infantil. Estimo la meua professió  i estimo els contes que m’emocionen i que fan brillar els ullets dels meus infants a l’escola. Aquestes són dues de les meues passions, quan les veig, les visc i les represento. I és que tant al teatre com als contes, s’expliquen històries, relats.

Des dels Amics de la Perla 29 hem volgut explorar també el món meravellós dels contes. Un món fascinant i molt, molt gran. Ens vam plantejar fer un seguit d’activitats que giressin el voltant del conte i, buscant noms per engegar aquesta aventura, ens en vam trobar un que brillava per sobre dels altres: Roser Ros. Tothom ens parlava d’ella amb admiració i la vam voler contactar.

Treballar amb ella, planificar la seva proposta i dissenyar l’activitat damunt la sorra de la Biblioteca no sols ens ha admirat, ens ha despertat candidesa i molta confiança. I com sospitàvem, l’activitat “perfomàtica” que ens va presentar, va aixecar passions. Ens va conduir pels espais i en la narrativa com el flautista. Ens va contextualitzar les històries que ens expliquem des de la veu i el cos “que van junts, no hi ha un sense l’altre”, des la mirada i les orelles, ”mirant amb les orelles i escoltant amb els ulls”. Històries que ens ragen de la memòria “selectiva” i des del cor, improvisant i fent real “aquí i ara” un relat imaginari.

En l’últim espai, ens va contar històries damunt d’una línia de so en moviment constant. I en la narració, ens va revelar la manera de detectar certes característiques dels relats que ajuden a superar les pors segons l’etapa de maduresa de cada infant. Ens va regalar secrets, complicitats, sorpreses, somriures.

No em queda -ni ens queda- res més que agrair-li que hagi volgut estar amb nosaltres, compartir la seva experiència i el seu bon fer, de la mateixa manera que agraïm l’aportació a l’Anna Subirana, que amb la seva música vam inaugurar l’activitat.

Mil gràcies, Roser!

Ha estat el millor inici per aquest fil que engeguem des de l’#AsSocPerla. Un fil que teixir activitats al voltant del conte, i al qual convidem als amants de les històries que s’expliquen i s’escolten tant a l’escola com al teatre.

Gemma Llort.   sòcia número 17


Fotos d’Erola Albesa. sòcia número 705

Un pensament sobre “Contes a la punta de l’orella. Roser Ros

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.