A partir de Birnam: L’actor abans de sortir a escena

ACTIVITAT POST-FUNCIÓ

DIJOUS 14 D’OCTUBRE A LES 21:10H

Teatre La Biblioteca

Què fan els actors una hora abans de sortir a escena? Quines manies tenen i quins rituals segueixen? El teatre està replet de detalls prosaics, petites rutines que serveixen per invocar les muses Talia i Melpòmene perquè encenguin la xispa de la bellesa i acompanyin la troupe teatral i el públic en el viatge que és a punt de començar. El que passa en un camerino abans d’una funció, vist per un forat, pot semblar extravagant i pintoresc, o també estranyament quotidià, però en qualsevol cas s’hi juga la força i la vitalitat de l’espectacle.

A Birnam veiem un actor replet d’incerteses mentre es vesteix i es maquilla. A l’hora abans de pujar a l’escenari s’embolica en un diàleg amb Shakespeare i els seus personatges, posant en dubte l’ofici de l’actor que repeteix el text i els mateixos gestos cada nit. Qüestiona el fingiment al que es sotmet cada nit i els nervis que implica el compte enrere abans d’enfrontar-se al públic.

En aquesta trobada post-funció moderada per Oriol Broggi, en Lluís Soler, la Montse Vellvehí i en Guillem Balart compartiran, cadascú des de la seva generació i bagatge, com es viuen aquests moments a través d’anècdotes i casos que han viscut. Què ho fa que el teatre a vegades pengi tant d’un fil i alhora sigui immens?

FORMULARI D’INCRIPCIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.