A partir de Birnam: L’actor abans de sortir a escena

Dijous passat vam encetar les activitats presencials d’aquesta temporada d’AssocPerla amb una conversa distesa, al bar de la Biblioteca; ens vam endinsar en els neguits, les pors, els dubtes i les manies dels actors abans de sortir a escena A partir de Birnam.

Acabada la funció, en Lluís Soler, la Montse Vellvehí i en Toni Gomila, acompanyats per Oriol Broggi, van donar respostes i van compartir, amb la trentena d’assistents que van venir a l’activitat post-funció- què fan els actors una hora abans de sortir a escena. Quines manies tenen i quins rituals segueixen? Ens van explicar allò que els espectadors no veiem mai, el que fan abans d’una funció.

Els escalfaments de veu i físics per preparar el cos que no poden faltar. Rutines, costums i manies personals i col·lectives abans de sortir a escena. Hi ha qui arriba molt abans per anar amb calma i tenir temps, fins i tot fer un mos abans de la funció, xerrar amb els companys de funció i trobar moments de calma i concentració. També hi ha qui, malgrat arribar amb temps, sempre va tard.

En Lluís Soler, únic intèrpret de Birnam, i en Toni Gomila, que fa més de 10 anys que interpreta el monòleg Acorar, van explicar que al no poder fer l’habitual crit de guerra col·lectiu just abans de la funció, han de trobar alguna cosa per substituir-lo i pot ser un copet al braç amb el regidor, en el cas d’en Lluís, i recitar un poema o breu text en anglès, en el cas d’en Toni.

El que tots van deixar palès és que els dubtes existencials del “Per què han de sortir?” tenen una força que cal vèncer cada dia, per acabar dalt de l’escenari i trobar davant del públic la veritable resposta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.