Crònica de ‘Parlem-ne al bar’ sobre L’Hostalera

Després de la funció de diumenge obrim la capsa màgica del Parlem-ne

Què m’emporto de l’obra? Energia, frescor, divertimento, patetisme de l’amor. La cançó que canta sola la Mirandolina…

Parlem de sensacions… coincidim que el fet de formar part de l’hostal ens fa sentir dins l’escenari, còmodes. Ens apropa el fet que sigui una obra molt mediterrània. Ens agrada que no es noti la mitja part. Sense adonar-nos-en, els actors ja ens estan servint els macarrons, sense deixar de cantar i cantar i, al cap d’una estona, la Mirandolina canta aquella cançó meravellosa que enfila la segona part.

Feminisme: algú comenta que és un text feminista tenint en compte l’època: la Mirandolina se’n riu dels homes.  Podríem parlar de la picardia de la Mirandolina, sembla que Goldoni vulgui trencar amb la moral de l’època. Sembla que és una dona emancipada, però es queda amb en Fabrizio. Per què? Al final no gosa fer escac mat, diu una espectadora. En Fabrizio li va bé, el podrà dominar. Una altra espectadora  comenta que la Mirandolina l’ha decebut. Em recorda l’ambient de ‘tonteig’ dels estius, diu un altre espectador, ja que juga a aconseguir el que no la vol. Tothom busca la seguretat, la seva zona de confort, diu un altre. Però si la Mirandolina es quedés amb en Ripafratta no seria adequat, ja que la presenten com una dona que es riu dels homes, afegeix un altre.

Homes: dibuixa quatre tipus d’homes, són caricatures, diu un altre espectador. L’obra vol transmetre la frivolitat de les passions, l’intent del domini de l’home, unes dones que queden com personatges més intel·ligents que els homes. Els homes són febles i ridículs, les dones es presenten com astutes i fortes

Amb quins missatges ens quedem?

Mai diguis mai

Per seduir preval la sinceritat

Molta alegria

S’ha de mossegar la vida, com diu la Mirandolina

Al bar som setze persones, entre les quals hi ha un grup de teatre aficionat de Malgrat de Mar que van representar L’Hostalera fa deu anys. Ha estat divertit quan “l’hostalera” de Malgrat ens comenta que ella no va captar aquesta picardia de la Mirandolina!

Els espectadors comenten que els ha agradat parlar-ne al bar, que sempre es va més enllà i que és curiós conèixer l’opinió dels altres.

[srizonfbalbum id=15]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.