Entre Bambolines: obres comprades. Parlem de Hamlet amb Julio Manrique, Oriol Broggi, Pau Carrió i Pol López

 

Els espectadors i espectadores de teatre tenim molt poques oportunitats d’assistir a un cara a cara entre dos muntatges del mateix text i, quan això passa – i això és precisament el que va passar el dilluns 26 de febrer al Teatre de la Biblioteca de Catalunya-, és un autèntic privilegi poder ser-hi present.

La xerrada va tenir lloc en el marc del cicle Entre Bambolines, que #AsSocPerla organitza des de fa tres temporades,  i que pretén establir un diàleg entre públic i professionals del món de les arts escèniques que contribueixi a apropar el públic a la feina de creació i a entendre millor de quina manera s’aixeca un muntatge teatral.

La primera sessió del cicle d’enguany, que porta per títol Obres Comparades, posava cara a cara dos muntatges ben diferents d’un dels textos més icònics de la història del teatre europeu, el Hamlet de William Shakespeare: la versió que La Perla 29 va dur a escena el 2009 al Teatre de la Biblioteca de Catalunya i el muntatge que el Teatre Lliure va produir la temporada 2015.

El debat va comptar amb la participació dels dos directors, Oriol Broggi i Pau Carrió, i els dos actors protagonistes, Julio Manrique i Pol López, i va ser moderat per la periodista cultural Anna Pérez Pagès. Tots quatre van debatre sobre què suposa enfrontar-se a un text i a un personatge clàssic del qual el públic en té tants referents, van intercanviar opinions sobre com es van plantejar el procés de creació, van explicar anècdotes dels assajos i dels muntatges, van compartir amb el públic què va significar l’experiència per a ells, i moltes altres coses. L’ambient que es va generar a la nau gòtica de la Biblioteca feia palès que tots quatre tenien molt bon record de la vivència del muntatge i tant els dos actors com els dos directors van ser molt generosos compartint les seves sensacions amb un públic atent i agraït, i ben conscient que estava presenciant un debat molt especial.

La propera  sessió del cicle girarà al voltant del clàssic Hedda Gabler de Henrik Ibsen, i comptarà amb la participació de David Selvas, Laia Marull, Pau Miró i Júlia Barceló, que compararan els muntatges del Teatre Lliure (2012) i de la Companyia Solitària (2016). Tindrà lloc el dilluns 9 d’abril a les 18:30h.

  

[srizonfbalbum id=23]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.