Divendres faves tendres o… sobrassada?

Sobrassada, i per golejada! Divendres passat, dia 25 d’octubre, des d’AsSocPerla vam fer un intensiu d’activitats al voltant d’Acorar, l’obra que ha estat a l’escenari de la Biblioteca entre el 23 i el 27 d’octubre. En Toni Gomila, actor i autor d’aquest magnífic monòleg que amb l’excusa d’un dia de matances ens fa reflexionar sobre aspectes gairebé èpics de l’existència, es va arremangar a fer sobrassades. I ens vam arremangar uns quants. Una vintena de socis i amics de La Perla 29, amb 15 kg de carn i xulla capolada al davant, i un grapat d’espècies, sota la direcció de Toni Gomila (i la recepta magistral de ca seva) vam fer pastó de sobrassada –i el vam embotir en budells- mentre escoltàvem com, quan i per què va sorgir Acorar. Acorar, un text de crítica, d’exaltació, de nostàlgia, d’amor a un temps i a uns costums que són molt mallorquins però que connecten amb grans veritats universals. Un text ple de sentiment sense sentimentalisme, que vessa del cor i arriba al cor.

I com l’obra mateixa, que es mou en dos plans –el d’una realitat tan tangible com les eines de matances o les parts d’un porc, i el de les grans veritats que ens commouen, com el pas de la vida a la mort- els mocaders accidentals, amassàvem la carn amb les espècies i ens deixàvem endur per les explicacions d’en Toni.

Les sobrassades –tècnicament, mallorquinament, “llonganisses”, perquè són de les primes- s’estan assecant a la Biblioteca de Catalunya. Les podreu veure –i tastar!- d’aquí no gaire, quan Rostoll Cremat ocupi la sala de teatre de la Biblioteca de Catalunya, de nou amb en Toni Gomila, de nou amb Mallorca com excusa.

Gràcies Toni i gràcies “assocperles” per una tarda tan completa. I encara després de les sobrassades hi va haver funció i, més encara, en acabat, un col·loqui-conversa entre en Toni Gomila i l’Oriol Broggi. Tot plegat, un luxe que podeu repescar al final de la plana.

PS: I si us vau perdre la projecció que vam fer diumenge 27/10/19 a la tarda, del documental Acorats. Crònica d’un fenomen, del periodista Joan Martí, us en podeu fer una idea aquí.

[srizonfbalbum id=31]
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.