COL·LOQUI POST-FUNCIÓ DE HAMLET

Diumenge vàrem assistir al col·loqui post-funció, una de les diverses activitats que #AsSocPerla (Amics de La Perla 29) organitza amb la finalitat de poder aprofundir en l’esperat clàssic i la seva brutal posada en escena Hamlet Aribau.

Aquest Hamlet tan particular, pel qual fa més o menys un any Oriol Broggi va decidir buscar un espai diferent, lluny de la pedra i la sorra de La Biblioteca, un espai que fos singular per encuriosir i sorprendre el públic, ha resultat ser Hamlet “ARIBAU”, en referència al cinema més gran de Barcelona, del Grup Balañá.

Ara, sobre les butaques del cine Aribau es troba l’escenari i s’han aixecat unes grades que l’enquadren, i darrera seu, la gran pantalla.

Aquesta original posada en escena compta amb uns actors ben avesats als seus personatges. En aquest muntatge, la companyia compta amb cinc actors i dues actrius que defensen perfectament els seus personatges.

Avui els hem pogut escoltar a tots ells, i els estem molt agraïts perquè entenem perfectament que després de 3 hores d’interpretació de l’obra magna de Shakespeare el cansament és més que evident.

Tot i que també ha de ser molt gratificant: quan ha sortit en Guillem Balart, el jove actor que interpreta a Hamlet, tothom l’ha aplaudit i ens ha explicat que la traducció d’en Joan Sallent fa que flueixin tota aquesta quantitat de paraules que diu Hamlet.

Un espectador i participant al col·loqui, ha preguntat a la companya i al Director quant temps han necessitat per estrenar l’obra; van respondre que dos mesos i una setmana, donat que fa 12 anys Oriol Broggi va dirigir un Hamlet a la Biblioteca de Catalunya, sinó haguessin necessitat dos mesos i mig llargs o ben bé tres.

En Carles Martínez, que interpreta al Rei Claudi i que diu haver tingut l’honor de formar part també d’aquella companya, considera que el Hamlet del 2009 va ser un exercici més formal i de vers, mentre que el Hamlet Aribau és més visceral, estètic i emocional.

Quan el col·loqui s’anava donant per acabat, una espectadora amb una veu alta i clara es va dirigir als actors, ajudant de direcció i director i va dir: “HEU FET UNA GRAN FEINA”, tots ens vàrem aixecar i els aplaudiments ens van colpir!!!

Carme Torres Fernandez

Sòcia número 615

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.