Cancel·lat fins nou avís – L’amor en pantalla – Cicle de cinema i romanticisme

L’associació d’amics de la perla 29 hem volgut organitzar una activitat, en forma de cicle, sobre l’amor i la representació d’aquest a la pantalla cinematogràfica.
L’amor sempre ha estat un gran protagonista de les nostres històries. Quantes vegades ens hem emocionat per la manera en què el setè art és capaç de captar-lo?
El cicle explora de quina manera el cinema és capaç d’emocionar-nos, de representar l’amor i el desig. I com això ha creat certes narratives pel que fa als rols de gènere i l’amor romàntic.
En una primera trobada, explorarem els mecanismes propis que té el llenguatge cinematogràfic per emocionar-nos, per representar la passió al llarg de la seva història. De quina manera un/a cineasta pot representar un gest, una mirada, una emoció que parli d’amor?
La segona part serà una trobada amb la jove cineasta Irene Moray, on presentarem el seu últim curtmetratge “Suc de Síndria”. En aquesta sessió, posarem sobre la taula una nova manera de fer cinema. En aquesta nova onada, sorgeix la necessitat de representar noves maneres d’estimar, trencant amb els rols de gènere imposats per un “amor Disney” i proposant alternatives basant-se en personatges reals, en les cures i en el feminisme.

L’ARRIBADA DE L’AMOR AL CINEMA

D̵i̵l̵l̵u̵n̵s̵ ̵1̵6̵ ̵d̵e̵ ̵m̵a̵r̵ç̵ ̵a̵ ̵l̵e̵s̵ ̵1̵9̵:̵3̵0̵h̵ ̵a̵ ̵l̵a̵ ̵B̵i̵b̵l̵i̵o̵t̵e̵c̵a̵ ̵d̵e̵ ̵C̵a̵t̵a̵l̵u̵n̵y̵a̵
L’arribada de l’amor al cinema amb Violeta Kovacsis

Violeta Kovacsics és crítica cinematogràfica i professora de l’ESCAC, de La Casa del Cine i d’Estudio de Cine. Ha participat en diversos llibres col·lectius, ha coordinat el volum Very Funny Things. Nueva Comedia Americana i ha escrit Un París de cine.
És responsable del diari i del catàleg del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges Film Festival). Escriu, a més, en les revistes Cahiers du Cinéma-España i Time Out Barcelona, en els suplements culturals del Diari de Tarragona i La Vanguardia, i a la web Sensacine, entre altres. És presidenta de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC).

SUC DE SÍNDRIA

D̶i̶l̶l̶u̶n̶s̶ ̶2̶3̶ ̶d̶e̶ ̶m̶a̶r̶ç̶ ̶a̶ ̶l̶e̶s̶ ̶1̶9̶:̶3̶0̶h̶ ̶a̶ ̶l̶a̶ ̶B̶i̶b̶l̶i̶o̶t̶e̶c̶a̶ ̶d̶e̶ ̶C̶a̶t̶a̶l̶u̶n̶y̶a̶
‘Suc de síndria’ Un altre amor és possible amb Irene Moray

Irene Moray és fotògrafa i cineasta. El 2012 es va traslladar a Berlín i durant tres anys va formar part del col·lectiu de performances the – – family, amb el qual va actuar a diverses entitats culturals per tot Europa. Durant la seva estada a Berlín va dirigir el seu primer curtmetratge de ficció “Bad Lesbian”. Després de quatre anys a Alemanya, va decidir tornar a la seva terra natal on ha rodat el seu últim curt “Suc de síndria”, estrenat a la Berlinale Shorts i premiat amb un premi Gaudí i Goya com a millor curtmetrartge. Paral·lelament, treballa com a fotògrafa per diverses agències, productores i editorials com i-D, Dream Magazine, Garage Films, Distinto Films o Erika Lust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.