Hedda contra Hedda: conversa Entre Bambolines amb Júlia Barceló, Laia Marull, Pau Miró i David Selvas

El passat dilluns 9 d’abril va tenir lloc la segona sessió del cicle Entre Bambolines d’enguany, titulat Obres Comparades, que posava cara a cara dos muntatges ben diferents del clàssic de Henrik Ibsen Hedda Gabler: el muntatge que David Selvas va dirigir al Teatre Lliure (2012) protagonitzat per Laia Marull i l’adaptació Filla del seu pare de la Companyia Solitària (2015), dirigida per Pau Miró i protagonitzada per Júlia Barceló.

De nou, el públic assistent a l’acte va poder gaudir d’un cara a cara meravellós entre dues actrius i els seus directors i escoltar ben atentament les seves impressions dels dos muntatges. Es notava que tots cinc estaven còmodes amb el format de l’activitat, intercanviant punts de vista i identificant-se amb les dificultats i amb les curiositats divertides que anaven compartint amb els espectadors i espectadores. La moderadora, la periodista cultural Anna Pérez Pagès, va saber treure molt de suc als quatre protagonistes i demostrar que ha vist molt teatre – tots dos muntatges de Hedda Gabler inclosos. Una hora i mitja de debat que va passar volant mentre ens explicaven de quina manera havien anat construint les dues versions de Hedda; un personatge “d’aquells que només existeixen al teatre”, amb una força difícil de controlar, ple de misteris i contradiccions que directors i actrius van haver d’anar desxifrant i definint per tal de resoldre les dues obres.

La xerrada va tenir lloc en el marc del cicle Entre Bambolines, que #AsSocPerla organitza des de fa tres temporades,  i que pretén establir un diàleg entre públic i professionals del món de les arts escèniques que contribueixi a apropar el públic a la feina de creació i a entendre millor de quina manera s’aixeca un muntatge teatral.

Algunes impressions des de twitter:

 

 

 

 

 


 

[srizonfbalbum id=25]
 


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.