Sobre la conferència d’Art i educació

Començar amb una xerrada de la Lali Bosch és el millor inici que ha pogut tenir la comissió pedagògica d’AsSocPerla. Una persona vinculada a La Perla 29, que és com és, una dóna sàvia que parla amb humilitat.

El plantejament que va fer amb una estructura teatral, per escenes, tan d’acord amb el lloc on es feia. El seu llenguatge filosòfic, poètic, dolç i planer ens va captivar i ens va satisfer tant, que al final no volíem fer-li preguntes per no trencar la màgia del moment.

Una constant en les seves explicacions van ser les preguntes fetes per nens i nenes, que la Lali havia recollit de la seva àmplia experiència: “preguntes tan ben formulades que no tenim temps d’arribar a la resposta, quan en realitat el que importa és la pregunta”, des de la seva puresa ens van fer replantejar moltes coses com a educadors i educadores. Ja ens va dir abans que ens deixaria coses a l’aire perquè les estiréssim per a les properes xerrades: la importància d’explicar històries, el silenci en el llenguatge… I finalment, què passaria si no disposéssim de les arts, com introduiríem conceptes com l’amor, la justícia, la bellesa, la humilitat…Seria possible l’educació?

Ara sabem on hem començat, gràcies a la Lali Bosch, però no on acabarem. Ens hi voldreu acompanyar?


[srizonfbalbum id=28]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.