Sobre la lectura dramatitzada de ‘Les arrels’

 

Hi ha trens que, quan passen, cal que els agafis, sense dubtar on et porten. Així, quan un dia reps un mail de l’AsSocPerla demanant voluntaris per una lectura dramatitzada d’una obra de teatre, t’hi has d’apuntar. Sí o sí. És ben cert que dins del cervell corren molts dubtes, com ara, “què faré allà si no conec a ningú”, “quina vergonya, estar davant del gran Ferran Utzet”, “seré un destorb pel grup”, però malgrat tots ells, també et corre per dins les venes l’esperit teatral i finalment, amb tota l’emoció envies un mail demanant un paper i, com dirien, “alea iacta est”. Rebre la notícia que m’havia tocat el sorteig per fer un personatge va ser com guanyar la lotería, i amb el text rebut i amb el subratllador, comences a introduir-te a l’obra i te la vas fent teva.

El dia que vaig a les oficines de La Perla és com entrar en un petit país de les meravelles. Es respira teatre per tot arreu i fins i tot fa respecte seure en aquella taula gran, on els grans professionals també han assajat… però només entrar en Ferran, fa que s´encomani la màgia i rega les nostres arrels per fer que cadascun dels membres de la família Beales creixi fort i ens moguem en la mateixa direcció del vent.

Arriba el gran dia, entrem per la porta del darrere de La Perla, on veiem com és La Biblioteca per dins, i ja ens fan sentir com autèntiques “perles”. Últimes indicacions, i només queda gaudir del moment! Fer la lectura, amb el públic davant, els focus i en Ferran fent les acotacions ha estat un luxe! Ha estat una experiència inoblidable per a tots nosaltres, i encara avui estem sentint les emocions del moment, de rebre els càlids aplaudiments i les felicitacions dels socis. Qui sap si en un futur algun de nosaltres tornarà a pujar a un escenari, o a fer una nova lectura, però el que tinc clar és que si els companys de l’Associació em diuen que pugi a un tren, l’èxit de l’activitat està assegurat, i per tant compro el bitllet segur!

Mar Salvat
Sòcia #486


[srizonfbalbum id=24]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.