Marina Garcés i Oriol Broggi conversen sobre la promesa i Wajdi Mouawad

Dimarts 4 de juny a les 19:30h al Teatre La Biblioteca
Amb Cristina Llorca, d’#AsSocPerla

“Tots els personatges de la sèrie dramàtica de Mouawad són moguts per promeses que han fet o que han heretat, per algunes que han estat completes i per d’altres que no aconsegueixen dur a terme o que han estat traïdes. «No t’abandonaré mai», «Passi el que passi, no enterraré el meu pare a qualsevol lloc», o «Passi el que passi, sempre t’estimaré», són les promeses que funcionen com a motor de les històries de BoscosLitoral Incendis, respectivament.”

Marina Garcés, El temps de la promesa

 

“Recordes la darrera promesa que has fet o que t’han fet?” Així comença El temps de la promesa, el nou assaig de Marina Garcés. “Qui gosa, avui, prometre res?”. Per parlar sobre el poder de la promesa i el valor que atorga a la paraula, Garcés recorre, entre moltes referències filosòfiques, històriques i literàries, a Wajdi Mouawad i la seva tetralogia La sang de les promeses. Ara La Perla 29 està muntant Tots Ocells, un nou espectacle del dramaturg on la promesa té un paper cabdal. Oriol Broggi i Marina Garcés s’ajunten per a reflexionar-hi i per obrir algunes claus de cara a l’estrena del dia 25 de juny.

Parlaran sobre el vincle indestructible de les promeses, sobre la necessitat de fer-se promeses noves, sobre els pactes que s’hereten i les promeses que ens projecten al futur (i que funcionen com a motor en les obres de Mouawad). També sobre les promeses que estan en joc a Tots Ocellsen la relació d’amor entre una noia àrab i un noi jueu, una història que irromp i fa esclatar com una bomba les tradicions integristes i les herències passades de la família i de tot de personatges que viuen atrapats en el context inabastable de la guerra. Al cap i a la fi, com diu Mouawad, “la promesa és un pacte viu, animat” i val la pena preguntar-nos de quina manera marca les nostres vides i quines promeses volem fer.

Inscripcions gratuïtes. Aforament limitat per ordre d’inscripció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.