Aquí teniu els guanyadors del concurs de microrelats “Un Nadal de teatre”

La segona edició del concurs de microrelats organitzat per #AsSocPerla i titulat “Un Nadal de teatre” ha tornat a ser un èxit.

Degut a l’alta participació i al nivell mostrat pels participants, el jurat finalment ha decidit premiar dues obres:

PRIMER PREMI
Sense títol, d’Antoni Juanet

“Voldria tornar a veure el somriure de la mare, anar a l’escola i que no se’m morin més amics. Sabates noves, mirar la tele i caminar per on vulgui sense por. I un llit, amb llençols nets i una manta. Una pilota, feina pels pares, i una casa, encara que sigui petita. I tornar a abraçar el meu germà, i no veure mai més el mar…”

Al rei ros se li va ofegar l’ànima i no va poder llegir més. No podria portar a l’Ahmed res del que demanava. Ni a ell, ni a cap dels petits Ahmeds del món.

SEGON PREMI
La piga, de David Jou Bueno

Estimada,

Moltes gràcies per la visita fugaç. Els dies d’hivern no s’acaben mai, però la teva presència il•lumina encara. Entre els llençols, que he tret per rentar, t’hi va caure una piga. Saps que l’ordre no és la meva virtut, però la guardo i cuido fins que te la pugui tornar. Em fa companyia, de fet. L’enganxo als plecs de la bufanda i sortim a passejar. Li ensenyo els racons de la ciutat que no vam veure. Quan baixi per reis te la porto. La tornada però, ja sense ella ni tu, serà més difícil.De moment,

Bon Nadal.

A més, el jurat ha decidit atorgar una menció especial al relat:

Per què?, d’Anna Molas

“La nit de Nadal és nit d’alegria”
Per què ha de jaure a terra
ben trist i silenciós
quan d’altres dormen còmodes
amb un luxe esgarrifós?

“Tió, Tió, caga torró”
Per què quan té gana no menja
i si té set s’ha d’aguantar
quan d’altres ben capritxosos
mimen el seu paladar?

“Què li darem al noi de la mare”
Per què el que sent cada dia
és un esclat destructiu
quan d’altres amb l’ipod de moda
senten música i la mare els somriu?

“A Betlem me’n vull anar”
Per què en aquest món nostre
hi ha aquestes realitats
i no es busca l’harmonia
per conviure amb pau plegats?

Volem donar les gràcies als membres del jurat que han col•laborat amb nosaltres en aquesta segona edició: Lara Alonso, Marc Artigau, Gina Barbeta, Anna Madueño, Griselda Oliver i Toni Trallero.

Felicitem els autors dels dos relats guanyadors i de la menció especial, però també la resta de participants al concurs, que ens han demostrat ser molt creatius i tenir molt de talent. Volem animar-vos a seguir escrivint i, sobretot, a seguir participant en totes les activitats que us proposem des d’#AsSocPerla.

Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.