Conversa amb companyies teatrals

Parlem amb La Calòrica, La Ruta 40 i Els Pirates Teatre.

Com neix una companyia? Quines maneres de treballar tenen? Quin diàleg existeix actualment entre companyies joves i companyies amb major trajectòria? Quines relacions ens agradaria establir?
L’associació d’espectadors de La Perla 29, AsSocPerla, us convida a la trobada entre La Calòrica, la Ruta 40, els Pirates i La Perla 29 on parlarem de com fer funcionar una companyia teatral, quins processos creatius segueixen i quins reptes afronten avui les companyies a casa nostra. Una trobada on compartir des de les experiències de cadascú, una bona ocasió per posar en comú els dubtes, reptes i esperances de fer teatre en companyia.

Us esperem el proper dilluns dia 19 d’abril a les 19h al Teatre Biblioteca de Catalunya i online. Entrada gratuïta amb reserva prèvia aquí.

 

La companyia de teatre La Calòrica neix l’any 2010 quan un grup d’amics acabats de graduar a l’Institut del Teatre decideixen que ni el panorama de crisi ni la manca de recursos  els dissuadiran de fer el teatre que volen fer; un teatre ambiciós, compromès i on tots els llenguatges que intervenen en el fet teatral treballin junts i estiguin tractats amb la mateixa profunditat.
Més preocupada  per arribar fins al fons en cadascun dels seus projectes  que en trobar una formula i repetir-la, La Calòrica ha investigat territoris estètics i temàtics molt diferents. La reflexió política i l’ús de l’humor per abordar les problemàtiques més serioses, són el seu principal denominador.
La Calòrica ha creat i produït set espectacles propis: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010), L’Editto Bulgaro (2012), La Nau dels Bojos (2013), Bluf (2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), El Profeta (2016), Fairfly (2017) i Els Ocells (2018) a més de vàries peces curtes i col•laboracions especials. Les seves obres s’han pogut veure tant a sales alternatives com als grans festivals del país i han obtingut distints premis a més d’una bona acollida per part del públic i crítica.
Actualment, la companyia està formada per en Xavi Francés, l’Aitor Galisteo-Rocher, l’Esther López, l’Albert Pascual, en Marc Rius, l’Israel Solà, la Júlia Truyol i en Joan Yago
La Ruta 40 és una companyia de teatre independent fundada l’any 2011 a Barcelona. Està integrada per Alberto Díaz, Maria G. Rovelló, Albert Prat i Sergi Torrecilla.
Ha estrenat dotze espectacles. Treballa en dues línies: a partir de textos d’autors com Harold Pinter, Thornton Wilder, Romina Paula, Davide Carnevali, Josep Maria Miró, Albert Arribas, Marc Artigau, Lluïsa Cunillé, així com projectes de creació amb Ferran Dordal i Carlota Subirós. Els seus treballs s’han vist al Festival Temporada Alta, Festival Grec, Teatre Lliure, Sala Beckett o El Maldà, entre altres.
Durant la temporada 2019-20 programa tres mesos l’Espai Lliure del Teatre Lliure.
Ha estat reconeguda amb diversos premis com el III Premi ADETCA – Catalunya Teatre 2020 en la modalitat de “Projecte artístic singular”, el Premi de la Crítica 2019 a Millor Espectacle de Petit Format per Reiseführer o el Premi Butaca 2015 a Millor Espectacle de Petit Format per El llarg dinar de Nadal.
Formada per catorze persones de diferents disciplines, els membres de la companyia sempre hem compartit les ganes de crear i jugar sobre l’escenari. Oberts a diferents gèneres escènics i autors, els espectacles de la nostra companyia mantenen forts vincles amb la música i proximitat amb el públic.
La companyia, que deu el seu nom al primer espectacle que vam portar a escena, Els Pirates de Gilbert i Sullivan, suma en aquests 18 anys un total de 30 espectacles. Les produccions d’Els Pirates Teatre s’han pogut veure en diversos teatres de la ciutat de Barcelona (La Seca, El Maldà, Teatre Lliure, Teatre Akadèmia, Teatre Regina, Llantiol) i han fet el salt a Europa. Nit de reis (o el que vulgueu) es va poder veure al Festival Shakespeare im Neuss (Alemanya) i vam portar l’espectacle inèdit de poesia visual Teatre de carrer de Joan Brossa a París, Venècia i Düsseldorf.

Descarrega el díptic informatiu aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.