Agost Produccions – Dramatúrgies del debat (cicle de conferències)

Els amics d’ Agost Produccions han muntat un cicle de conferències sobre #espectadors que ens sembla molt interessant!


Des de fa gairebé deu anys l’associació Agost Produccions ha realitzat projectes amb el públic en el context de les arts escèniques. Després de fer nombroses activitats, de la mà de diversos teatres o festivals, vam centrar gran part de la nostra atenció en el que els espectadors fan després d’assistir a un espectacle.

Si l’acció dels artistes conclou principalment amb la presentació pública de les seves propostes, l’acció dels espectadors comença en gran part aleshores, durant i sobre tot després del contacte amb l’obra artística. No obstant això, ens vam adonar que l’obra dels espectadors (el seu relat, la seva interpretació, la seva crítica) era més aviat escassa, almenys públicament, fins i tot en un sentit tan acotat i concret de la dimensió pública com podria ser la conversa amb un altre espectador, o amb un artista.

Per això vam voler replantejar els habituals col·loquis entre públic i artistes que habitualment tenen lloc després dels espectacles, i que ha estat un dels mecanismes més promoguts pels teatres per a dinamitzar i incentivar la generació de significats per part del públic.

En aquest procés de replantejament ens hi ha acompanyat el teòric i dramaturg Roberto Fratini, que ha realitzat un anàlisi sociològic o cultural sobre els fonaments ideològics i les implicacions pràctiques de les trobades entre públic i artistes; i ens han alimentat també aproximacions teòriques diverses, com les reflexions filosòfiques de Jacques Rancière basades en la igualtat; l’educació popular i les pedagogies crítiques; una política artística radicalment democràtica.

Paral·lelament a diversos experiments per alterar el format habitual de conversa entre públic i artistes que estem realitzant, volem compartir amb d’altres espectadors aquestes aportacions teòriques en forma de conferències de la mà de Roberto Fratini (teòric i dramaturg), Andrea Soto(filòsofa), Javier Rodrigo (educador d’art i investigador de Transductores) i Oriol Fontdevila (comissari, investigador i escriptor especialitzat en pràctiques artístiques).

DESEMBRE 2017

– Cicle de conferències 

El públic mediador (amb Oriol Fontdevila), dimarts 12 al Casino de Manersa, a les 19:30h.
Pedagogies de les espectadores (amb Javier Rodrigo), dimecres 13 al Lliure de Montjuic, a les 19:00h.
L’espectador ignorant (amb Andrea Soto), dimecres 20 a La Seca Espai Brossa, a les 18:00h.
Dramatúrgies del debat (amb Roberto Fratini), dimecres 20 al Mercat de les Flors, a les 18:30h.

– Postfuncions experimentals 

Després d’alguns espectacles a l’Antic Teatre, Sala Beckett, Teatre Kursaal, Hiroshima, Casa Elizalde.
Consulteu l’agenda aquí o els nostres canals de facebook i twitter.

Agost Produccions
info@agostproduccions.com
facebook.com/agostproduccions
@agostprod
Amb el suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.