Fem Agenda sobre Canto jo i la muntanya balla

El proper 17 de febrer de 2021 s’estrena al Teatre Biblioteca de Catalunya Canto jo i la muntanya balla, l’adaptació teatral del llibre d’Irene Solà dirigida per Guillem Albà i Joan Arqué

A continuació us detallem les activitats paral·leles que, en relació a Canto jo i la muntanya ballaus proposem als socis i sòcies d’#AsSocPerla:

1. ASSAJOS OBERTS
DIJOUS 4 DE FEBRER I DILLUNS 8 DE FEBRER A LES 18:00H
Teatre Biblioteca de Catalunya i per streaming
El dijous 4 de febrer de 18:00h a 19:30h i el dilluns 8 de febrer de 18:00h a 19:30h, tindrem l’oportunitat de veure com l’equip artístic treballa per portar a escena Canto jo i la muntanya balla.

2. COM S’ADAPTA UNA NOVEL·LA AL TEATRE?
DILLUNS 22 DE FEBRER A LES 18:00H
Llibreria Casa Usher

Com s’adapta una novel·la al teatre? A quins reptes s’ha afrontat l’equip directiu per adaptar la novel·la d’Irene Solà al teatre? Des del naixement de la idea fins a la posada en escena. Realitzarem aquesta activitat a la Llibreria Casa Usher (Carrer Santaló, 79, Barcelona) per, en aquesta ocasió, allunyar-nos del teatre i acostar-nos a la novel·la. Ens hi acompanyaran Oriol Broggi com a conductor,  en Guillem Albà, en Joan Arqué (directors de l’espectacle) i Anna Maria Ricart (dramaturga amb una gran experiència en l’adaptació de novel·les al teatre). 

3. COL·LOQUI POSTFUNCIÓ AMB LA COMPANYIA
DIUMENGE 7 DE MARÇ DESPRÉS DE LA FUNCIÓ
Teatre Biblioteca de Catalunya i per streaming
El diumenge 7 de març després de la funció realitzarem un col·loqui postfunció amb tota la companyia. Podeu comprar entrades per veure l’espectacle a través d’aquest enllaç.

4. CONSTRUCCIÓ D’ESPAIS MÀGICS I ONÍRICS // EL PROCÉS DE CONSTRUCCIÓ
DISSABTE 20 DE MARÇ A LES 17:30H
Teatre Biblioteca de Catalunya

El dissabte dia 20 de març a les 17:30h organitzarem una xerrada prefunció al Teatre Biblioteca de Catalunya amb Alfred Casas (escenògraf), Laura Clos ‘Closca’ (escenògrafa) i Jordi Castells (constructor d’escenografia) conduïda per Oriol Broggi. Parlarem sobre el disseny i la construcció d’escenografia i titelles; el procés de la idea al resultat final.  

5. PASSEIG A LA MUNTANYA PER DESCOBRIR-NE LES LLEGENDES
ANUL·LADA PEL CONFINAMENT COMARCAL
Lloc per concretar

Lluís Pagèspetit ens explicarà les llegendes i històries que ens amaga la muntanya mentre hi fem una petita passejada i compartim una experiència en grup presencial a l’aire lliure. L’activitat està prevista per fer-se al Montseny en cas que les restriccions de mobilitat ens ho permetin, sinó la farem per Collserola.


Guillem Albà i Joan Arqué ens proposen portar a escena el llibre d’èxit d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que ens portarà a gaudir d’un text màgic on podrem veure un híbrdi de teatre de gest, text i música en directe al Teatre Biblioteca de Catalunya.

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida.

A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

Podeu comprar entrades per l’espectacles a través d’aquest enllaç.

Text Irene Solà
Adaptació Clàudia Cedó
Direcció Guillem Albà i Joan Arqué
Música Judit Neddermann

Amb
Laura Aubert
Diego Lorca
Amaia Miranda
Anna Sahun
Ireneu Tranis
Caterina Tugores

Disseny de llums Sylvia Kuchinow
Disseny de so Joan Gorro
Escenografia Alfred Casas i Laura Clos ‘Closca’
Disseny vestuari Nídia Tusal
Dicció Carla Ferrerós

Una producció de La Perla 29

Un pensament sobre “Fem Agenda sobre Canto jo i la muntanya balla

  1. Fa temps que no em captivaba així una obra d’art.
    Ahir vaig sentir amb majúscules,i encara avui,m”embolica la sensació.
    Bellesa que et fa connectar amb l’ esència .
    Espero i desitjo que allargueu a la Biblioteca de Catalunya ,el millor espai de la ciutat,i que la puguin disfrutar la resta de la meva família i amics.I si feu bolos,també hi aniré.
    Molta sort a totes i a tots i un fort aplaudiment x la bona feina,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.