4D Òptic – Sobre el col·loqui post-funció

Últimament he assistit a diversos col·loquis post-funció amb els actors, directors, amb algun expert sobre l’autor o la temàtica de l’obra … organitzats per l’Associació #AsSocPerla i sempre m’han aportat un nou àmbit en la meva visió de l’obra/teatre.

Del col·loqui de 4D Òptic destacaria la bona sintonia que es respira entre l’equip d’actors/actrius i entre aquests i el director/autor.

A aquesta complicitat hi ajuda la curiosa situació de Javier Daulte, que va escriure l’obra fa 15 anys, quan els actors s’estaven formant i fent cursos de teatre amb ell. Va escriure les línies mestres de l’obra i conjuntament amb els actors va desenvolupament les accions i els diàlegs que conformaren l’obra primigènia. En aquell moment Javier Daulte sentencià “havien de tornar a representar l’obra quan els actors tinguessin l’edat dels personatges i un nom dins el món del teatre”.

Amb el pas del temps l’obra s’ha escurçat, s’ha polit, s’ha actualitzat… i amb la complicitat de tot aquest equip, que va contactar amb La Perla 29 i amb el director, han aconseguit tornar-la a posar en escena.

Ressaltaria que el que fa realment atractiu el col·loqui és el fet de donar a conèixer el “darrere” de l’obra, el que passa entre bambolines; les anècdotes, el descobriment del procés de creació, les dificultats, els reptes i sobretot el fet d’aproximar l’actor al públic, que pot apreciar més la gran tasca que fan.

Rosa Costas
Sòcia #436

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.